İztuzu Plajı

Bir tarafı açık deniz (Akdeniz), bir tarafı Dalyan kanalı, bir tarafı da kanalı denize bağlayan boğaz olan İztuzu plajı doğal bir yarımadadır. Carreta caretta'ların üremek için yumurtalarını bıraktıkları, dünyadaki nadir plajlardan birisidir. Dünyada doğallığını koruyan ikinci plaj olma ödülüne de sahip İztuzu, tam bir doğa harikasıdır. Denize dikey uzanan Radar tepesi'nin dibinden başlayarak Delik Ada'ya kadar uzanır ve Dalyan deltasının ağzını kapatır. Kumları altın renginde ve çok incedir. Deniz temiz ve berrak, kıyıları ise sığdır.

İztuzu, antik çağda Kaunoslar tarafından hem tuz üretiminde hem de liman olarak kullanılmıştır. Antik çağda buranın bir gümrük kapısı olduğu ve Kaunos'luların tuz, köle ve tuzlu balık sattıkları belirlenmiş. İztuzu Plajı'nın uzunluğu kumların sürekli hareketi ile 5km ile 6 km arasında değişir. Soyunma kabinleri olarak kullanılan prefabrik tesislerin dışında yapılaşma yasak. Caretta caretta'ların üreme dönemlerinde yumurtalara zarar vermemesi için sahile kedi, köpek gibi evcil hayvanlar, akşam sekiz ile sabah sekiz arasında ise hiç kimse sokulmuyor.

İngiliz The Independent gazetesi, deniz kaplumbağası Caretta Caretta’larla ünlü İztuzu Plajı'na, dünyanın en iyi 10 kumsalı sıralamasında yer verdi. Tüm dünyanın gözdesi olan İztuzu Plajı tatil yapmak için mükemmel bir seçimdir. Kumsala yiyecek , içecek ile girilemiyor ki bu kumsalın doğal güzelliğinin bozulmaması için oldukça faydalı bir yöntemdir. Ancak kumsalın hemen gerisindeki büfede her türlü içecek ve tost sandviç gibi aperatif yiyecekleri temin edip yiyebilirsiniz. İztuzu Plajı'na gitmek için dolmuş teknelerden yararlanabilirsiniz.

  Fotoğraflar
Google Map
  Galeriler
Dalyan
İztuzu Plajı
Caretta Caretta
Kaunos
Dalyan Çamur Banyosu
Sultaniye Kaplıcaları


  Tripadvisor










  Booking


  Güvenli Turizm Sertifikası


  En Çok Aranan Otel Ödülü


  Haberler
Dalyan: Dalyan


Han Dalyan Hotel       Dalyan Hotel       Dalyan Motel       Dalyan Otel       Dalyan Apart       Dalyan Holiday       Holiday in Dalyan       Hotel in Dalyan       Otel in Dalyan